Menu

Cart

Content

Az előrehaladott rák esetében hatékonyabb lehet a szőlőmag, mint a kemó

A coloradói Állami Egyetem rákkutatási központjában végzett vizsgálatok bizonyos ráktípusok kezelése során hatékonyabbnak találták a szőlőmag kivonatát, mint a kemoterápiát. Az eredmények alapján minél agresszívebb a rák, annál hatékonyabb a szőlőmag a sejtek növekedésének megállításában.

 

A kemoterápia egyik legkomolyabb mellékhatása, hogy az ép sejteket is károsítja – a kutatások során viszont a szőlőmag kizárólag a daganatos sejteket „támadta”, az épek érintetlenek maradtak. A vizsgálatok során mégsem ez, hanem magának a szőlőmagnak a hatékonysága nyűgözte le a tudósokat: amíg a kemoterápia során alkalmazott anyagok dózisát a rák súlyosságának megfelelően emelni kell, addig a szőlőmag egy dózisa ugyanolyan hatékony például a kettes és négyes stádiumú daganat esetében is.

Korábbi kutatások során is találtak már arra bizonyítékot, hogy a szőlőmagban található bioaktív anyagok képesek célirányosan a rákos sejtekre hatni. A kutatók viszont ezúttal azt is megfigyelték, hogy a négyes stádiumú rákos sejtek elpusztításához fele dózis is elég volt a szőlőmag kivonatából, mint a kettes stádiumú sejtcsoport esetében.

A kutatók szerint minél előrehaladottabb a sejtek elrákosodása, annál nagyobb sikerrel lehet alkalmazni a szőlőmag kivonatát. A kísérletek során ráadásul voltak olyan ráktípusok, például a vastagbélrák, melyek esetében a szőlőmag akkor is hatékonynak bizonyult, amikor a hagyományos kezelések nem tudták megállítani a sejtek szaporodását.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook