Menu

Cart

Content

Természetes diabéteszgyógyszer szőlőmagból

Egy friss tanulmány szerint a szőlőmag kivonata hamarosan teljesen felválthatja a most használt, cukorbetegség kezelésére felírt gyógyszereket: az indiai Annamalai Egyetemen végzett klinikai kutatássorozat a jelenleg elterjedt diabéteszgyógyszerekkel megegyező hatékonyságúnak ítélte a szőlőmagot.

 

A Journal of Cell Communication and Signaling című szaklapban ismertetett kutatás az egyik elterjedt, cukorbetegség kezelésére alkalmazott hatóanyag, a metformin hatását hasonlította össze a szőlőmagkivonatéval. A patkánykísérletek során az utóbbi bizonyos tekintetben még hatékonyabbnak is bizonyult.

A kísérletsorozat első szakaszában az állatokat kifejezetten magas zsír- és cukortartalmú étrenden tartották, azért, hogy elősegítsék az inzulinrezisztencia kialakulását. Ezt követően metforminnal és a szőlőmagból kivont OPC nevű antioxidáns vegyülettel (oligomerikus proanthocianidin) kezelték őket – noha az eredmények szerint mindkettő csökkentette a vércukorszintet, valamint normalizálta a vér inzulinszintjét, a szőlőmag kivonata egy bizonyos tekintetben még a metformin fölé is nőtt: a benne található hatóanyagoknak köszönhetően képes volt visszafordítani olyan, cukorbetegség okozta elváltozásokat, mint például az erek falának repedezettsége.

A kísérlet során is használt metformin egy szintetikus hatóanyag, melynek hatásmechanizmusa nem igazán ismert – ez azt jelenti, hogy tudjuk, mik a hatásai, de azt nem, hogy azokat milyen módon éri el. A szív- és érrendszerre gyakorolt hatásaival kapcsolatban is megoszlanak a vélemények: egyesek szerint kifejezetten jót tesz a keringési rendszernek, más kutatások szerint viszont megnöveli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

A kutatás szerint a szőlőmagban található polifenolok képesek lehetnek a közeljövőben teljesen felváltani a jelenleg elterjedt, cukorbetegség kezelésére használt gyógyszereket, azonban mindennemű mellékhatás nélkül.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook